SunRise coach                   Succesvolle Aanpak Bij         ~Niet Aangeboren Hersenletsel~ NAH
Vanuit Persoonlijke ervaring naar effectieve aanpak en Balance!

Nervus Vagus Stimulatie Therapie (NVST).

Doorbraak!

Aanpak d.m.v. NVST- Nervus Vagus Stimulatie Therapie Gewoon Thuis, op het werk 

ZONDER dat iemand het weet, ziet of merkt!

 

Nervus Vagus
De nervus vagus stuurt signalen in de richting van de verschillende organen van het lichaam, maar meer nog geleidt hij informatie over de toestand van de organen naar het centrale zenuwstelsel. 80-90% van de zenuwvezels in de nervus vagus zijn afferente of sensorische zenuwcellen.
De nervus vagus ontspringt hoofdzakelijk aan het verlengde merg en heeft zowel sensibele als motorische vezels. De motorische vezels zenden signalen naar de spieren van de inwendige organen en de talrijke klieren in de maag en de darmen.
De nervus vagus is de 'tiende hersenzenuw'. Het is de belangrijkste parasympathische zenuw van ons autonome zenuwstelsel en de zenuw speelt een belangrijke rol bij ontspannen en herstellen. Zo vormt deze zenuw een belangrijke schakel in de connectie tussen lichaam en geest, waarover hieronder meer
Het hartritme wordt onder andere aangestuurd door de hersenen. Zenuwen zorgen ervoor dat de hersenen communiceren met organen zoals het hart. De zogeheten 'nervus vagus' is een van de zenuwen met veel zenuwbanen richting het hart. Aftakkingen van deze zenuw lopen door het oor en zijn daar mogelijkerwijs te beïnvloeden.
De nervus vagus is de 10de zenuw van onze twaalf hersenzenuwen, de zwerver genoemd. Het is tevens ook de langste en meest complexe zenuw in het hele lichaam. Het verbindt het brein met alle belangrijke organen zoals de darmen, de maag, het hart en de longen. Met de auriculaire tak van deze drukke zenuw als stimulatiepunt, zijn we in staat om een therapeutische behandeling te bieden.
De nervus vagus speelt ook een hele belangrijke rol in het parasympatisch zenuwstelsel. Daardoor beïnvloedt het je ademhaling, spijsvertering en hartslag. Ook heeft het invloed op je mentale welzijn. Daarom is het optimaliseren van het functioneren van je nervus vagus erg belangrijk. Het kan je algehele gezondheid verbeteren en je stressbestendiger maken. Een toename van activiteit in je nervus vagus activeert het parasympatische zenuwstelsel. Zo’n toename betekent dat het lichaam zich dus sneller kan ontspannen na een stressvolle periode.
Vagus zenuwstimulatie wordt al vele jaren gebruikt als behandeling bij het voorkomen van epilepsie door middel van een implantaat. Het principe is hetzelfde, continue stimulatie van de zenuw. 


Tekenen en symptomen van een disfunctionele nervus vagus
Onze algehele gezondheid en het functioneren van onze nervus vagus staan sterk in verband met de activiteit van de zenuw zelf. Wanneer deze werkt zoals dat zou moeten, vertoont hij veel activiteit. Zoals we eerder al zeiden staat dit in verbinding met goede fysieke gezondheid, mentaal welzijn en weerstand tegen stress.
Wanneer de nervus vagus niet functioneert zoals bedoeld, vertoont hij dus weinig activiteit. Dit is dikwijls van toepassing op mensen die makkelijk gestrest raken en moeite hebben zichzelf te kalmeren na een stressvolle situatie.
Omdat een van de vele functies van deze zenuw ontstekingsremmend is, kan een chronisch verlaagde activiteit hiervan leiden tot chronische ontstekingsreacties. Deze kunnen op hun beurt een rol spelen bij hartziekten, kanker en diabetes. Ook kunnen ontstekingsreacties een rol spelen bij ADHD, angstgevoelens, depressie en de ziekte van Alzheimer.
Zo is een lage activiteit van deze zenuw in verband gebracht met verscheidene fysieke en mentale aandoeningen. De activiteit van deze zenuw is dus van invloed op veel belangrijke systemen.
Hieronder zullen we een paar mogelijke consequenties van een verlaagde activiteit van je nervus vagus aankaarten:
* Constipatie
* Interne balans verstoring
* Stress opbouw
* Angst
* Long- Covid
* Concentratie en geheugen vermindering
* Depressie
* Diabetes
* Angststoornissen
* Auto-immuunziekten
* Bipolaire stoornis
* Moeite met slikken
* Stikgevaar tijdens eten
* Spijsverteringsstoornissen, waaronder gastroparese (vertraagde maaglediging)
* Heesheid
* Migraine, hoofdpijn, clusterhoofdpijn
* Obesitas
* Reumatoïde artritis
* Plotselinge bloeddrukdalingen
* Hartziekten, waaronder bradycardie (vertraagde hartslag)
* De ziekte van Alzheimer
* Chronische vermoeidheid
* Slaap stoornis
* Veroudering

en nog veel meer,..

 Aanpak d.m.v. NVST- Nervus Vagus Stimulatie Therapie Gewoon Thuis, op het werk ZONDER dat iemand het weet, ziet of merkt!

Nu, beschikbaar vraag om de toepassing ook jou kan helpen weer 'goed in je vel te komen"!


.....voor wie kan helaas onze aanpak niet worden gebruikt:
- Zwangere vrouw
- Mensen die een orgaantransplantatie hebben gehad
- Patiënten met epilepsie
- Kinderen jonger dan 5 jaar
- Mensen met elektronische of ferromagnetische implantaten (implanteerbare apparaten)
- Elektronische implantaten: prothetische hartkleppen, pacemakers,
- morfine- en insulinepompen,
- implanteerbare defibrillatoren, enz.

- implant gehoor systeem
- Mensen met tandheelkundige implantaten, niet-magnetische implantaten of implantaten met zwak magnetisme (bijv. kunstmatige gewrichtsvervanging, prothese, enz.) kunnen het apparaat gebruiken.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram